Wedstrijdverslag tweede plaatsingswedstrijd Duo C op 30 januari 2016

Op 30 januari was er weer een wedstrijd voor de selectiemeisjes van Attila. Dit keer mochten de mini groepen van juf Sonja en juf Sifra hun oefening laten zien en mochten de C meiden hun duo-oefening laten zien. Voor alle duo-oefeningen was dit de tweede plaatsingswedstrijd voor de Nederlands Kampioenschappen C-lijn. Een spannende wedstrijd dus!

De ochtend begon met de mini groepen. De wedstrijd werd meteen geopend met een groep van Attila, namelijk een van de twee groepen van juf Sifra. De meisjes waren niet heel zenuwachtig zeiden ze, maar als eerste van de wedstrijd je oefening aan de jury laten zien is natuurlijk wel heel spannend. Heel knap dat de meiden dit hebben gedaan! Voor sommige meiden was dit zelfs de allereerste keer dat ze een wedstrijd hebben gedaan. En ze hebben een prima oefening laten zien. Daarna was de tweede groep van juf Sifra aan de beurt. Ook deze meiden hebben een goede oefening laten zien! Als laatste was de groep van juf Sonja aan de beurt. Ook deze meiden hebben een mooie, nette oefening laten zien en hebben hiermee zelfs een derde plek behaald!

Na de mini’s was het tijd voor de Junioren en Senioren om hun duo-oefeningen te laten zien. De Junioren mochten als eerste. Alle drie de duo’s van Attila hebben leuke, vrolijke oefeningen laten zien. Het duo Mariëlle en Satine is derde geworden, May en Quinty vielen net naast het podium met een mooie vierde plek en Ilvy en Kaya werden zesde. Twee van deze duo’s hebben zich geplaatst voor de halve finale van de NK! Mariëlle en Satine en May en Quinty mogen hun duo-oefening nog eens laten zien tijdens de halve finale.

Na de Junioren waren de Senioren aan de beurt. Sifra en Nadine lieten een goede oefening zien en hebben zich hiermee een stuk verbeterd ten opzichte van de vorige keer. Helaas was het net niet genoeg voor een podiumplek en werden ze vijfde. Daarna mochten Kimberley en Tessa op de vloer. De oefening verliep niet helemaal naar wens en dit resulteerde in een tiende plaats. Sifra mocht daarna nog een keer maar dit maal met Joia. De oefening begon heel strak maar bijna op het einde rolde de hoepel buiten de vloer, dit was erg jammer maar doordat het begin zo goed ging werden ze uiteindelijk toch nog derde. De ochtendwedstrijd werd afgesloten door de hoepeloefening van Sietske en Solange. Ze waren van tevoren wel wat zenuwachtig, maar dit waren goede zenuwen. Sietske en Solange lieten een solide oefening zien en vingen alle wissels en werden voor hun goede oefening beloond met een gouden medaille! De duo’s Sietske/Solange en Sifra/Joia hebben zich geplaatst voor de halve finale!

In de middag waren de Benjamins en de Pre-junioren aan de beurt met hun duo-oefeningen. Bij de Pre-junioren ging de oefening van Ashlynn en Suus al veel beter dan de vorige wedstrijd en zij eindigden daarmee op een verdiende tweede plaats. Rosa en Elaine waren deze keer erg nerveus, maar hebben toch een mooie prestatie geleverd en ontvingen hiervoor een mooie bronzen medaille. Allebei de duo’s mogen door naar de halve finale!

Bij de Benjamins zijn er ook Attila-meisjes in de prijzen gevallen. Lotte en Ella draaiden een mooie, nette oefening en werden hiermee tweede. Ook Milenka en Merel vielen deze keer in de prijzen en werden derde met hun mooie duo-oefening. Malin en Myrthe draaiden een mooie oefening en gingen erg gelijk, maar eindigden net naast het podium met een vierde plek. Bij het duo Demi en Olivia was Demi helaas ziek, maar ondanks dat voerde ze toch zo goed als mogelijk de oefening uit, waarmee ze uiteindelijk op een vijfde plek eindigden. Het duo Wiene en Marith eindigde op een zevende plek. Ook zij mogen zeker trots zijn op hun oefening, want er was zichtbaar grote vooruitgang geboekt.
Drie van deze duo’s hebben zich geplaatst voor de halve finale namelijk Ella en Lotte, Milenka en Merel en ook Olivia en Demi. Goed gedaan allemaal!

Hartelijk dank aan Bart Treuren die op deze dag weer prachtige foto’s maakte, zie www.rgym.eu/.

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.