Wedstrijdverslag RG3-wedstrijd bij Gymnastiek Vereniging Vogel te IJsselstein op 26 mei 2018

Op 26 mei 2018 deden Sophie, Aimee, Fenne, Sofie, Julia en An mee aan de derde RG3-wedstrijd van 2018. Nadine en Oliev waren er bij om de meiden als coach bij te staan.

RG3 is een relatief nieuw begrip in de RG-wereld. Het is opgekomen als tussenniveau tussen het recreatie- en het selectieniveau. Meiden die iets beter zijn dan recreatie maar het selectieniveau net niet aan kunnen, komen uit op dit niveau. Dit is het tweede jaar dat RG3-wedstrijden zelfstandig worden georganiseerd. Het is vooralsnog nog niet erkend als officieel niveau door de KNGU.

We begonnen de dag met de senioren, junioren en pre-junioren. Onze Sophie, Aimee en Fenna kwamen uit in de pre-junioren categorie met hun knotsoefening. Ze hebben er het afgelopen jaar erg hard hun best op gedaan en dat was zeer goed te zien. Voor Sophie was het iets spannender, want zij mocht voor het eerst alleen op de vloer! Spannend! Ze hebben alle drie een krachtige oefening neergezet. Medailles waren het resultaat: Aimee en Fenna een hele mooie 3e plek en Sophie zelfs een zilveren medaille in the pocket!

Tijdens het tweede deel kwamen de kleintjes aan de beurt, de benjamins en de mini’s. Sofia, Julia en An kwamen uit in de categorie benjamins. Hoewel het voor Sofia en Julia hun tweede individuele wedstrijd was, was het voor An haar eerste wedstrijd. Ze heeft de oefening in twee lessen moeten aanleren, dus extra spannend! Gelukkig mocht ze de oefening samen met Julia draaien, waardoor de druk iets minder werd. Voor Sofia was het ook even spannend, want net als Sophie mocht ze voor het eerst alleen op de vloer. Alle drie hebben ze het supergoed gedaan en een hele mooie oefening laten zien. Het is dan ook terecht dat ze alle drie een mooie plek op het podium hebben weten te bemachtigen. De meiden gingen met een gouden medaille naar huis.

Wat opviel was dat het niveau van RG3 gedurende het jaar omhoog is gegaan en de wedstrijden spannender worden. Er begint steeds meer vorm in te komen. Het was een hele gezellige dag. De ouders en de meiden hebben met plezier de wedstrijd meegemaakt, en gingen tevreden naar huis. Heel knap gedaan allemaal!

Hartelijk bedankt Gymnastiek Vereniging Vogel, voor de gastvrijheid en de goede zorgen!

Foto’s en tekst door: Oliev

 

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.