Wedstrijdverslag district finales 16 april 2016 in Hoofddorp

Op zaterdag 16 april 2016 waren de district finales voor de meiden uit de C-lijn die zich tijdens de eerste twee plaatsingswedstrijden hadden geplaatst. Het was een spannende wedstrijd want tijdens deze wedstrijd plaatsen de besten zich weer voor de landelijke finale. Met andere woorden: het NK van de C-lijn.

Veel meiden van Attila hadden zich geplaatst voor deze district finale.
Bij de senioren individueel waren dit: Sietske, Solange, Kimberley, Tessa en Joia. Bij de senioren duo waren dit: Sietske en Solange, Sifra en Nadine en Sifra en Joia.
In de categorie junioren individueel hadden Mariëlle, Satine, Ilvy en Kaya zich geplaatst en in de categorie junioren duo hadden Mariëlle en Satine en May en Quinty zich geplaatst.
Bij de pre-junioren individueel hadden drie gymnasten van Attila zich geplaatst. Dit waren Elaine, Suus en Ashlynn. Bij de pre-junioren duo hadden Elaine en Rosa en Suus en Ashlynn zich geplaatst.
Ook in de categorie benjamins had zich een aantal gymnasten van Attila geplaatst voor deze wedstrijd. In de categorie benjamins individueel waren dit Milenka, Ella en Lotte en in de categorie benjamins duo waren dit Olivia en Demi,  Milenka en Merel en Lotte en Ella.

De wedstrijd begon met de mini groepen die mochten laten zien wat ze kunnen. Attila wordt ruim vertegenwoordigd in deze categorie met drie groepen. Één van deze groepen wist zelfs het podium te halen en kregen een bronzen medaille.

Daarna was het de beurt aan de senioren en junioren om hun individuele oefeningen te laten zien. Beide categorieën hadden een oefening met bal en een oefening met knots. De concurrentie was heel goed en het niveau van de wedstrijd lag erg hoog. Bij de junioren werd Mariëlle zesde wat goed was voor een plaatsing naar de finale. Bij de senioren was er een podiumplek voor Attila. Joia werd derde en heeft zich hiermee ook geplaatst voor de finale.
Vervolgens mochten de senioren en junioren hun duo-oefeningen laten zien. Bij de uitslag van de junioren duo bleek dat er weer een podiumplek was voor Attila. May en Quinty kregen de bronzen medaille omgehangen en hebben zich hiermee ook geplaatst voor de finale. Bij de senioren duo’s was het tot het laatste moment spannend, maar de uitslag was verbluffend met een goed podium voor Attila. De tweede plek was namelijk voor Sietske en Solange en de eerste plaats, en daarmee meteen de titel ‘district kampioen’, was voor Sifra en Joia. Ook deze twee duo’s hebben zich geplaatst voor de finale.

Na dit wedstrijddeel was het tijd voor de pre-junioren duo en de benjamins duo.
De pre-junioren hadden een hoepeloefening en de benjamins een oefening zonder materiaal. Het was niet voor niets de halve finale dus ook hier was de concurrentie groot. Olivia en Demi lieten een mooie oefening zien en eindigden net naast het podium, maar dit was wel goed genoeg voor een plekje in de finale.
Hierna was het tijd voor de pre-junioren en benjamins om hun individuele oefeningen te laten zien. Allebei de categorieën hadden een oefening met bal. In de categorie pre-junioren werd Suus zesde en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale. In de categorie benjamins stond zowel Ella als Milenka net naast het podium. Ze werden gedeelde vierde, maar hebben wel een ticket voor de finale bemachtigd.

Al met al een mooie, succesvolle dag voor de gymnasten van Attila en we wensen ze alvast heel veel succes op de landelijke finale C-lijn op 21 mei in Zuidlaren!

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.