Wedstrijdverslag 1e districtswedstrijd tweede divisie te Almere op 27 januari 2018

Op 27 januari 2018 vond de 1e districtswedstrijd plaats voor de 2e divisie individueel en duo. Het was voor iedereen een spannende, maar heel gezellige dag. Jeanine, Laura en Irmelin namen plaats in de jury voor Attila en Sonja zette de meiden op de vloer, met behulp van een aantal ouders.

In de ochtend waren in ronde 2 de benjamins aan de beurt. Duo Ilse en Daria eindigde als 8e en duo Marit en Louise eindigde als 12e met hun oefeningen zonder materiaal. Ze hebben hun beste beentje voor gezet.

Individueel kwamen Marit, Ilse en Daria met een baloefening uit. Ilse en Daria eindigden op een gedeelde 3e plaats van alle meisjes uit 2008 en Marit eindigde als 6e van alle meisjes uit 2009. Goed gedaan meiden!

In ronde 3 waren de pre-junioren aan de beurt met hun touwoefening individueel. De uitslagen waren als volgt: Prejunioren individueel 2006: Lotte werd 2e en Merel nam de 4e plaats in. Prejunioren individueel geboortejaar 2007: Demi stond op de 1e plaats, zij had echt haar dag! Marith eindigde op de 3e plaats en Olivia op de 4e plaats. Echt knap gedaan allemaal. Doordat Lotte’s touw aan de lamp bleef hangen, moest de wedstrijd even worden stilgelegd. Met dank aan hulpvaardige trainsters en een handige man, die op opgestapelde banken het touw wist los te krijgen, werd Lotte’s touw toch nog gered.

De uitslagen van de  prejunioren duo: Marith en Merel werden 1e, Olivia en Demi 2e, Myrthe en Asmaa kwamen op de  6e plaats. Voor Asmaa was dit haar allereerste echte wedstrijd en dus extra spannend. Supergoed gedaan allemaal!

Ronde 4 was voor de junioren individueel. De meiden hebben mooie oefeningen laten zien met hoepel en lint. De uitslagen van de junioren met geboortejaar 2003: Ilvy 2e en Kaya 3e. Kaya had nog de pech dat haar lint van haar stokje vloog en zij moest hierdoor een reservemateriaal pakken. Knap dat zij toch door ging! Van de junioren 2004 haalde Madison de 5e plaats. Van de junioren uit geboortejaar 2005 was Suus 6e. Het waren mooie oefeningen die de meiden lieten zien, ze hebben allemaal hun best gedaan!

Ronde 5 bestond uit de duo-oefeningen met knotsen van de junioren en senioren met junioren Suus en Lotte, die een knappe 5e plaats wisten te bemachtigen en Ilvy en Kaya die gedeeld 8e werden. Ook Rozita en Daniëlle waren goed op dreef, zij werden 7e bij de senioren. Het zag er goed uit!

Ronde 6 waren de senioren individueel aan de beurt. De wedstrijd was aardig ingelopen, dus het was nog even aanpoten met de warming up, want het inturnen begon al snel na aankomst van de meiden. Ze hebben oefeningen uitgevoerd met hoepel en lint. Mariëlle was als eerste aan de beurt en ondanks dat ze erg had moeten haasten en hierdoor zenuwachtig was, liet ze een hele mooie oefening zien! Oliev ging tijdens de lintoefening door haar enkel. Maar herpakte zich en zette met hoepel daarna nog een goede oefening neer. De uitslagen van de senioren uit geboortejaar 2002-2001 waren: Mariëlle 1e plaats, Satine 3e plaats, Sara 9e, Quinty 10e en Nilab 11e plaats. Van Nilab was het haar eerste officiële wedstrijd, dus dat was extra spannend. De uitslagen van de senioren uit geboortejaar 2000 of hoger zijn: Nadine 1e plaats en Oliev 9e plaats. Echt super gedaan allemaal.

Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, dat is echt heel knap, want soms zat het tegen en lieten de meiden zien dat ze niet van opgeven weten. Verder hing er een ontzettend leuke sfeer en had iedereen veel plezier. Dus de dag kon niet meer stuk.

Bedankt TSA, voor de goed georganiseerde wedstrijd en de gezellige dag! Ook alle trainsters en juryleden bedankt. Dank ook voor de ouders die Sonja hebben geholpen met het op de vloer zetten van de meiden!

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.