Veel podiumplaatsen voor Attila bij tweede plaatsingswedstrijd C-lijn individueel op 5 maart 2016

Op zaterdag 5 maart waren de tweede plaatsingswedstrijden voor de C-lijn individueel in Utrecht. Dit was een belangrijke wedstrijd omdat er na deze wedstrijd gekeken werd welke meiden zich hebben geplaatst voor de halve finale voor de Nederlandse Kampioenschappen (NK) C-lijn. Een spannende dag dus voor de gymnasten van Attila.

Senioren

De wedstrijd begon met de oefeningen van de Senioren. Alle Senioren moesten een bal- en een knotsoefening laten zien. Ze hadden ook nog de keuze om een lintoefening te doen, maar deze werd niet meegeteld voor de plaatsing voor de NK.

Nadine, Sietske, Solange en Joia hadden besloten om een lintoefening te laten zien. De oefeningen gingen over het algemeen erg goed. Alle vier de gymnasten van Attila lagen erg dicht bij elkaar qua puntenaantal. Uiteindelijk kreeg Joia de gouden medaille omgehangen, Solange de zilveren en Nadine de bronzen. Een compleet Attila podium dus!

Bij de verplichte materialen blijft het onderdeel knots een lastig materiaal. Sietske liet een sterke knotsoefening zien en behaalde hiermee de hoogste score voor knots.
De baloefening ging bij bijna alle gymnasten van Attila een stuk beter en ook hier was de hoogste score weer voor een gymnast van Attila, namelijk Joia. Uiteindelijk was daar de prijsuitreiking en bleek dat twee gymnasten van Attila in de prijzen waren gevallen. De derde plek was voor Joia en de eerste plaats was voor Sietske! Solange stond net naast het podium met een vierde plaats, Kimberley werd zesde, Tessa werd zevende en Nadine werd elfde.

De doorstroom naar de halve finale werd ook meteen bekend gemaakt en maar liefst vier gymnasten van Attila mogen door: Sietske, Joia, Solange en Tessa.

Junioren

In de middag waren de Junioren aan de beurt. Ook zij lieten een knots- en een baloefening zien. Mariëlle mocht de middagwedstijd openen met haar baloefening. Deze zag er erg netjes uit. Bij haar knotsoefening liep er bij de jury even iets fout waardoor ze opnieuw moest beginnen. Mariëlle liet zich niet uit het veld slaan en liet ook een goede knotsoefening zien. Ook Satine liet twee nette oefeningen zien. Zowel Ilvy als Kaya lieten een hele goede knotsoefening zien! Ook Quinty en May hebben mooie oefeningen laten zien. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Satine de zilveren medaille omgehangen en Mariëlle de bronzen. Weer twee meiden van Attila op het podium! Kaya eindigde net naast het podium en werd vierde, Quinty werd zevende, Ilvy werd achtste en May werd tiende. Ook nu werd de doorstroom meteen bekend gemaakt. Satine, Mariëlle, Kaya en Ilvy hebben zich geplaatst voor de halve finale. Goed gedaan meiden!

Pre-junioren

Daarna was het de beurt aan de Pre-junioren en de Benjamins om hun oefeningen te laten zien. De Pre-junioren lieten een baloefening zien. Suus mocht als eerste van Attila en liet een verbluffende oefening zien. Daarna was de beurt aan Elaine om haar oefening te laten zien. Ook deze oefening ging erg goed. Ook Ashlynn liet een mooie oefening zien. Het was daarom ook geen verrassing dat het hele erepodium bestond uit meiden van Attila. Suus werd eerste, Ashlynn tweede en Elaine werd derde. Suus had het de vorige wedstrijd ook erg goed gedaan en werd hierdoor ook nog eens Regiokampioen! Uiteraard hebben deze drie meiden zich ook geplaatst voor de halve finale.

Benjamins

De Benjamins moesten een verplichte baloefening laten zien, en mochten nog kiezen om een hoepeloefening te doen. De baloefening ging bij bijna alle meiden erg goed. De hoepeloefening was wat lastiger en ging niet altijd helemaal naar wens bij de meiden. Echter was er bij de hoepeloefeningen één meisje dat er echt bovenuit stak namelijk Ella van Attila! Zij werd op dit onderdeel dan ook eerste. De tweede plaats was voor Milenka en de derde plaats voor Lotte. Weer een podium vol Attilagymnasten dus! Dit was ook het geval bij de prijsuitreiking voor de baloefeningen. Ook hier werd Ella eerste, Lotte werd dit keer tweede en Milenka werd derde. Merel en Olivia lieten ook prima oefeningen zien en werden hiermee zesde en zevende. Milenka had de vorige wedstrijd ook goede oefeningen laten zien en werd in de categorie Benjamins Regiokampioen. Ook heeft ze zich, samen met Ella en Lotte, geplaatst voor de halve finale.

Het was een erg lange dag, maar wel een erg succesvolle voor de gymnasten van Attila.
Nu op naar de volgende wedstrijd waar de C- en D-groepen van Attila mogen laten zien wat ze kunnen.

Dank je wel Bart Treuren die ook deze dag weer prachtige foto’s heeft gemaakt, zie www.rgym.eu/.

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.