Mooie resultaten Attila tijdens eerste plaatsingswedstrijd C/D groepen op 12 maart in Almere

Op zaterdag 12 maart reisden de meiden van Attila af naar Almere voor de eerste plaatsingswedstrijd voor de C/D groepen. Voor veel meiden was dit de eerste wedstrijd van het seizoen.
Het eerste deel van de wedstrijd was voor de Senioren. Attila heeft geen groepen in deze categorie dus konden de meiden enigszins uitslapen.

Pre-junioren C en D

In het tweede deel van de wedstrijd kwamen de Pre-junioren C en Pre-junioren D aan bod. Als eerste mochten de meiden van de Pre-junioren D groep van juf Joia hun hoepeloefening laten zien. Over het algemeen een keurige oefening. Voor veel van deze meiden was dit de eerste wedstrijd die ze in een groep mochten doen. Juf Joia heeft twee groepen in deze categorie en daarna was het dus de beurt aan de tweede groep. Ook deze groep liet een leuke oefening zien met hoepel.
Daarna mochten de Pre-junioren C van juf Nadine en juf Jaël hun hoepeloefening laten zien. Deze ging niet helemaal naar wens, maar met hun oefening zonder materiaal maakten ze alles weer goed. Wat een mooie oefening was dat! Als laatste van de wedstrijd mochten de groepen van juf Joia hun oefening zonder materiaal laten zien. Deze groepen waren meteen achter elkaar, dus het was even hard doorwerken voor de juf, maar alles ging goed en de meiden lieten twee leuke oefeningen zien.
Dan was daar de prijsuitreiking. De Pre-junioren C kwamen met hun  hoepeloefening op de twaalfde plek en met hun oefening zonder materiaal werden ze tweede!
Bij de Pre-junioren D belandde groepje 2 net naast het podium en werden vierde en groepje 1 werd tweede met hun hoepeloefening. Beide groepen kregen voor hun oefening zonder materiaal een podiumplek omdat ze de enige twee waren die een oefening deden in deze categorie. Groepje 2 werd eerste en groepje 1 werd tweede.

Junioren C, Junioren D en Benjamins CD

Het derde deel van de wedstrijd was voor de Junioren C, de Junioren D en de Benjamins CD.
Zowel de Junioren D als de Junioren C hadden een verplichte hoepel/lint oefening. Dit is erg lastig, want het lint is een moeilijk materiaal omdat het snel in de knoop kan raken.
De Junioren D groep van juf Irmelin mocht als eerste hun hoepel/lint oefening laten zien. De oefening ging niet helemaal naar wens, maar het was een goede oefening om te zien. Goed genoeg voor een tweede plek. Dezelfde meiden lieten ook een hoepeloefening zien. Een erg leuke oefening die ook prima ging en hiermee werden de meiden weer tweede.

Daarna mochten de Benjamins van juf Kim hun hoepeloefening laten zien. Het was een grote groep wat het soms wat lastiger maakt want dan kunnen er meer hoepels vallen, maar de meiden hebben een mooie oefening laten zien en behaalden hiermee een podiumplek. De Benjamins werden met hun hoepeloefening derde en met hun oefening zonder materiaal tweede.

Als laatste waren de Junioren C aan de beurt. Ook zij mochten als eerste hun hoepel/lint oefening laten zien. Hier hadden ze hard voor getraind omdat het zulke lastige materialen zijn, en dit was goed te zien. De Junioren lieten een mooie oefening zien en kregen hier een mooie, hoge score voor. Ook de hoepeloefening ging erg goed en zag er prachtig uit. Tijdens de prijsuitreiking werd het harde trainen van de meiden beloond. Ze werden op beide onderdelen eerste en lieten met hun keuzeoefening, hoepel, de concurrentie ver achter zich!

Al met al een mooie, succesvolle dag voor de gymnasten van Attila. Hopelijk kunnen ze dit doorzetten naar de volgende wedstrijd waar de meiden weer hard gaan vechten voor een plekje in de finale.

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.