Finale (NK) C-lijn in Oostwold, Groningen op 21 mei 2016

Op zaterdag 21 mei 2016 waren in Oostwold (Groningen) de C-lijn finales, oftewel het NK van de C-lijn. Vanuit alle districten in Nederland mochten de besten meedoen aan deze finale.

Namens Attila hadden zich geplaatst:

  • Categorie Senioren Individueel: Joia
  • Categorie Junioren Individueel: Mariëlle
  • Categorie Junioren Duo: May en Quinty
  • Categorie Pre-junioren Individueel: Suus
  • Categorie Benjamins Individueel Milenka en Ella
  • Categorie Benjamins Duo: Olivia en Demi

Joia, Demi en Olivia moesten al vroeg op want ze moesten al om 9.30 uur in Groningen zijn. Joia was als eerste aan de beurt met haar knots- en baloefening. In beide oefeningen liet ze haar materiaal een keer vallen en dat kan je je eigenlijk niet permitteren in zo’n goed deelnemersveld. Alle scores lagen enorm dicht bij elkaar. Joia eindigde net buiten de top 10 op een 12e plek.
Daarna mochten Demi en Olivia hun duo-oefening zonder materiaal laten zien. Ze waren erg netjes en gingen goed tegelijk en behaalden met hun oefening een mooie 8ste plek.

In de middag mochten eerst May en Quinty laten zien wat ze konden. De oefening ging niet helemaal naar wens. Toch hebben ze een mooie 10e plek behaald op dit NK C-lijn.
Voor Mariëlle was het de tweede keer dat ze op het NK C-lijn stond en ze liet een mooie baloefening zien. Tijdens haar knotsoefening liet ze de knots helaas een keer vallen, maar gelukkig pakte ze de oefening daarna weer keurig op en behaalde ze een 7e plek in een sterke categorie van 18 deelnemers. Heel erg goed gedaan dus!

Daarna mocht Suus laten zien wat ze kon met haar bal. Ook hier deden weer 18 meisjes mee, dus ook hier weer veel, en sterke concurrentie. Maar Suus liet een prachtige oefening zien en werd hiermee 9e van Nederland!
Als laatste waren Ella en Milenka aan de beurt met hun baloefening. Zowel Ella als Milenka lieten een hele nette oefening zien waarin de jury nauwelijks foutjes kon opmerken. Dit resulteerde in een 4e plek voor Milenka en Ella mocht op het podium de bronzen medaille in ontvangst nemen!

Namens iedereen van Attila kan ik wel zeggen wat we erg trots zijn op wat onze gymnasten dit jaar allemaal hebben laten zien!
De individuele- en duowedstrijden zijn hiermee ten einde, maar we gaan vol vertrouwen het volgende seizoen in en hopelijk kunnen we volgend seizoen weer laten zien wat de gymnasten van Attila allemaal in zich hebben.

Geplaatst in Berichten, Wedstrijd impressies.