Coby

Hoi, mijn naam is Coby.

Ik hou van de kinderen en vindt het geweldig om les te geven aan de kleuters en peuters. Kinderen zijn altijd zichzelf, ze hebben verschillende karakters en er is altijd wel een belhamel in een groep, daar geniet ik extra van.

Ik ben al 60 jaar lid bij Attila. Voorheen heette het nog GAVO, Gymnastiek Atletiek Vereniging Vleuten. Inmiddels geef ik al ruim 25 jaar ritmische gymles aan kleuters en peuters. Eerst alleen aan kleuters, maar omdat de broertjes en zusjes er ook op wilden, ben ik ook peutergym gaan aanbieden. Inmiddels heb ik leden in mijn groep waarvan de ouders ook bij mij les hebben gehad.

Hoe is dat zo gekomen. Zowel mijn ouders als mijn zussen waren lid van de vereniging. Als klein meisje was ik goed in turnen en hield ik van acrobatische kunstjes. Thuis waren de deuren kaal omdat ik er altijd handstanden tegen deed. Toen ik 4 jaar werd, werd ik dan ook lid en startte met turnen.

Mijn leukste herinneringen uit deze periode: dat het samen met mijn zussen was, de juf grappige dingen zei zoals ‘a ju paraplu’ en natuurlijk het Sinterklaasfeest.

Op 11 jarige leeftijd maakte het turnen plaats voor ritmische gymnastiek. Ik was gewend om op de mat oefeningen te doen met muziek dus de overgang verliep soepel. Ik genoot van alle aspecten van de ritmische gymnastiek. Ik koester warme herinneringen aan het kamp van de KNGU. Vanuit huis konden we nooit op vakantie, daar was geen geld voor met zo’n groot gezin. Om gezellig op kamp te kunnen moest ik zelf ook een bijdrage leveren. Ik spaarde geld met oppassen, waaruit mijn voorliefde voor kleuters en peuters al bleek.

Elke keer wanneer ik iets gepresteerd had kreeg ik een ‘diploma’ en een lintje dat je zelf op je gympakje mocht naaien. Gympakjes werden door mijn moeder op de groei gekocht en passend gemaakt. Voor het uit je hoofd kennen van het clublied kon je ook een lintje verdienen. Helaas is dat mij nooit gelukt 😊.

Mijn leuke herinneringen uit deze periode: het kamp, de avond 4 daagse waarbij mijn vader voorop liep met het vaandel en de voorstellingen die buiten werden gehouden op de plek waar nu de Fletiozaal in Vleuten staat.

Ik ben zelf lang blijven trainen en heb ook nog een tijd in het bestuur gezeten. Hoewel ik dat laatste nu niet meer doe, ben ik naast het geven van de peuter- en kleutergym altijd zeer actief in de vereniging.

Leukste herinneringen: sponsorloop, braderie waarop je mij verkleed als clown kunt terugvinden.